Hoogheemraad Ruud Egas neemt estafettestokje over van CO2-prestatieladder

Hoogheemraad Ruud Egas neemt estafettestokje over van CO2-prestatieladder

Vandaag heeft Hoogheemraad Ruud Egas van het hoogheemraadschap van Delfland het estafettestokje van de CO2-Prestatieladder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat overgenomen. Het stokje symboliseert het startpunt voor bedrijven of instellingen om aan de slag gaan met de CO2 -Prestatieladder.

De CO2-Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten en in de keten. De Ladder fungeert daarbij als CO2-managementsysteem.

 Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is sinds 2017 gecertificeerd! “Met het invoeren van de CO2-Prestatieladder laten we als overheden zien dat we de aanpak van klimaatverandering ook in onze eigen organisatie serieus nemen’ aldus Erwin Mulders programmamanager duurzaam IenW van het ministerie. Ruud Egas geeft aan: “Voor Delfland is de CO2 -Prestatieladder een belangrijk instrument om de ingeslagen weg van het verder verduurzamen van de bedrijfsvoering te monitoren en daarop te kunnen bijsturen.” Bij heel veel aanbestedingen vraagt Delfland bedrijven al naar hun CO2 prestatieladdercertificaat. Naar verwachting kan Delfland begin 2020 de certificering aanvragen en is daarmee één van de eerste waterschappen

Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:
Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland