Het buitenzwemseizoen is geopend!

Het buitenzwemseizoen is geopend!

Vandaag -1 mei- start het buitenzwemseizoen. Zwemmen in natuurwater is heerlijk, maar je moet wel weten waar het veilig kan. Gelukkig zijn er in ons land mooie officiële natuurwaterzwemwaterlocaties. Daar wordt de waterkwaliteit de hele zwemzomer lang gecontroleerd. Wij doen dit op de 14 officiële zwemlocaties in ons gebied.

Hoogheemraad Ingrid ter Woorst: “Elke zwemwaterlocatie is anders en het is en blijft natuur. Maar waar het kan, nemen wij maatregelen om de waterkwaliteit positief te beïnvloeden en de kans op blauwalg te verminderen.”

Help mee

Iedereen kan zijn steentje bijdragen. Poep van ganzen en honden, lokaas en urine van grote en kleine zwemmers dragen bij aan de groei van bacteriën en bijvoorbeeld blauwalg. De aanwezigheid van de verkeerde bacteriën en/of blauwalg kan leiden tot een negatief zwemadvies. Dus voer geen vissen en watervogels en gooi geen eten in het water. Laat je hond niet in de zwemplas zwemmen en laat hem niet bij het water poepen, want die poep spoelt als het regent zo het water in. En, maak zelf altijd gebruik van de wc’s…

Zwemwater.nl

Wie zomaar in een sloot, plas of vaart springt loopt risico’s. Bijvoorbeeld om ziek te worden, jeuk te krijgen of een aanvaring te krijgen met andere waterrecreanten. Daarom zijn er in ons land officiële zwemwaterlocaties aangewezen. Daar wordt de locatie beheerd en de kwaliteit van het water gecontroleerd. Op www.zwemwater.nl staat informatie over alle zwemwaterlocaties. Verder staan er blauwe informatieborden bij de officiële zwemwaterlocaties. Hierop staat onder andere of er een waarschuwing of een negatief zwemadvies is afgegeven.

Filmpje!

Als er nou iemand enthousiast is over zwemmen in natuurwater, dan is het wel Maarten van der Weijden, Olympisch Kampioen en ambassadeur voor Swim to Fight Cancer. In deze video vertellen Maarten en hoogheemraad Ingrid ter Woorst wat Delfland doet voor een fijne zwemzomer.

Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland