Grootste rioolgemaal van Nederland weer schoon

Grootste rioolgemaal van Nederland weer schoon

Op 8, 9 en 10 juni wordt het rioolgemaal Morsestraat in Den Haag schoongemaakt. De schoonmaakwerkzaamheden zijn noodzakelijk om het bezinksel te verwijderen. Naar verwachting halen wij 60 ton rommel en zand uit de rioolwaterkelders van ons grootste rioolgemaal.

Tijdens de werkzaamheden is het rioolgemaal uit bedrijf en wordt het rioolwater tijdelijk vastgehouden in de riolering. Er wordt van 7:00 – 19:00 uur gewerkt en er rijden vrachtwagens af en aan om het bezinksel af te voeren. Omwonenden zijn geïnformeerd.

Onderhoud nodig

Rioolgemalen moeten onderhouden worden. Gemalen kunnen vastlopen door dingen die niet in het riool thuishoren. Zoals vochtige doekjes, vaatdoekjes, frituurvet, verf, maandverband en condooms. Dit kost niet alleen veel geld, maar kan ook tot milieuschade leiden. Om het riool goed te laten functioneren is, na de laatste reiniging in december 2016, het gemaal weer aan de beurt. Het rioolgemaal zorgt ervoor dat 40% van het afvalwater in de Haagse regio bij de zuiveringsinstallatie Houtrust wordt afgeleverd. Het gemaal kent een waterbuffer van 30.000 m3 (12 olympische zwembaden) en maximumcapaciteit van 11.300 m2 per uur.

Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland