Graffiti-art op gemaalhuisjes in het Westland

Graffiti-art op gemaalhuisjes in het Westland

Na het succes van de metamorfose van het gemaalhuisje aan de Noordlandselaan, is nog een gemaalhuisje in 's-Gravenzande voorzien van graffiti-art. De kunstenaren van Graffitinetwerk hebben deze week gemaalhuis ’t Louwtje voorzien van graffiti-art.

Net als bij het andere gemaalhuisje aan de Noordlandselaan in ’s-Gravenzande, is een muurschildering aangebracht met een onderwaterdeel en een bovenwaterdeel. Op het gebouwtje zie je een konijn, een stekelbaars en een fuut. Ook is de blauwe zeedistel (een veel voorkomende plant in de buurt) op het huisje gespoten.

Renovaties gemalen
Onlangs zijn in de gemeente Westland meerdere kleine gemalen gerenoveerd. Zowel aan de buitenkant al binnenkant zijn werkzaamheden verricht. Bij gemaal ’t Louwtje zijn de oude pompen vervangen door visvriendelijke pompen. Zo kunnen vissen veilig langs het gemaal zwemmen, zonder beschadigd te worden. Aan de buitenzijde is ook gerenoveerd. Verouderde hekken en de vlonder zijn vervangen. Hierdoor zijn de gemalen weer toekomstbestendig en in te zetten om het gebied in en om ’s-Gravenzande droog te houden. 

Het gemaalhuisje staat langs het fietspad aan Het Louwtje ter hoogte van huisnummer 3 in ’s-Gravenzande.  

Hoogheemraad Manita Koop vertelde bij WOS Nieuws over de gemaalhuisjes. De aflevering is hier terug te kijken.  (item start bij 9.01 min.)

Bekijk hier de video waarin de metamorfose van de buitenkant stap-voor-stap te zien is.

Gemaalhuis 't Louwtje met graffiti-art

Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland