Go Green Challenge

Go Green Challenge

Wij zijn het jaar goed begonnen. Onder de naam Go Green Challenge speelt zich sinds begin januari binnen onze muren een pittige strijd af. Medewerkers dagen elkaar uit om de beste acties te bedenken -en uit te voeren- voor duurzaamheidswinst op het werk en thuis.

Doel van het spel is om het duurzaamheidsdenken bij alle Delflanders te bevorderen: Delfland heeft de ambitie om in 2025 energie- en in 2050 klimaatneutraal te zijn en die klus moeten wij met alle medewerkers samen zien te klaren. Vandaar!

De deelnemers zijn verdeeld in themagroepen; natuur & maatschappij, energie & klimaatvoetdruk, inkoop & projecten, water, zero waste en hergebruik. Onder het motto: een beter wereld begint bij jezelf worden er prachtige ideeën en initiatieven bedacht voor binnen en buiten onze muren.

Mooi voorbeeld van dat laatste was een leuke doe-les over biodiversiteit voor de leerlingen van de Groen van Prinstererschool in Leidschendam-Voorburg door de leden van team groen (natuur & maatschappij).

Bloembommen workshop bij de Groen van Prinstererschool in Leidschendam-Voorburg

Insecten zijn heel belangrijk voor ons hele ecosysteem en staan door verschillende oorzaken zwaar onder druk. 28 januari gaven leden van team groen een leuke les aan de leerlingen van groep 3a van de Groen van Prinstererschool in Voorburg.

De kinderen kregen een film over bijen te zien, hebben de bijendans gedaan en samen gepraat over hoe belangrijk de bij is voor de natuur en onze voedselvoorziening. Daarna hebben de leerlingen maar liefst 300 bloembommen gemaakt. De bloembommen zijn gemaakt van klei, compost, water en bloemzaadjes en worden straks verspreid over Voorburg West. Als dat geen prachtig gezicht wordt in het voorjaar…

De actie past goed bij onze inzet voor het verbeteren van de biodiversiteit in ons gebied. Daar doen wij al heel veel aan -denk aan schoon water, natuurvriendelijke oevers, vispaaiplaatsen en zo voort- maar wij gaan de inzet daarop verder uitbreiden.

 Bloembommen 1   Bloembommen 4   Bloembommen 2

Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:
Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland