Gloednieuwe serie ‘Water in zicht’ op TV West

Gloednieuwe serie ‘Water in zicht’ op TV West

TV West zendt vanaf maandag 21 mei de nieuwe achtdelige serie ‘Water in zicht’ uit. Het programma is een doorlopende ontdekkingsreis naar water uit onze regio. Spontane ontmoetingen in de natuur en stad worden afgewisseld met mooie verhalen van bijzondere mensen die werken, wonen of leven met water. Een serie waarin het water tegen je televisiescherm aanklotst.

Water. We leven eronder en staan erboven. We zijn water: stilstaand, maar meestal in beweging. Het stroomt en borrelt, het valt en verdwijnt. Vanuit de lucht met bakken tegelijk of dan plotseling na droogte weer geurend aanwezig. Water is er altijd zonder dat we erbij nadenken. We drijven erop of zinken er in weg. Het water wordt tegen gehouden of doorgelaten. Vies en vervuild of schoon en helder. Het water is de spiegel van de mens en laat ons voelen dat we leven en kwetsbaar kunnen zijn.

Uitdagend

Het Hoogheemraadschap van Delfland kent de schoonheid en gevaren van het water als geen ander. Dagelijks werken we met veel passie aan schoon water en droge voeten. Als ‘baas van het water’ staan we steeds voor nieuwe uitdagingen. Er is al veel veranderd in het waterbeheer en er moet nog meer gebeuren. In de serie gaan we boven en onder water op onderzoek uit naar nieuwe ontwikkelingen in het water en het waterbeheer. Van de totstandkoming van circulair watermanagement tot het fysieke contact met Amerikaanse rivierkreeften. Met de waterverhalen uit Delfland krijgt de kijker het bekende en onbekende water in zicht.  

Eerste aflevering

In de eerste aflevering gaan we op verschillende plaatsen in Delfland terug in de tijd. Terug naar tijden van overstromingen en tijden van beheersing van het water. Langzaamaan komt het besef dat het water niet alleen overal is, maar er ook altijd al was. Het verhaal van het hoogheemraadschap is oud, heel oud en daarom rijk aan prachtige verhalen. De geschiedenis komt tot leven, het water bepaalde veel en ook nu nog zijn er overal bouwwerken, dammen en gemalen om het water te beheersen.

Uitzendtijden

Water in zicht is vanaf 21 mei elke maandag te zien op TV West vanaf 17.00 uur en wordt daarna elk heel uur herhaald. De regionale zender TV West is landelijk te zien via digitale tv-ontvangers, via de website Omroepwest.nl en de app voor mobiel en tablet

Bekijk hier alvast de trailer: https://youtu.be/iU-5FU_uARE

Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland