Feest in Delftse spoorzone!

Feest in Delftse spoorzone!

Bron: LOTS of illustrations

In het weekend van 22 en 23 september vindt in de getransformeerde spoorzone van de Delftse binnenstad een evenement plaats onder de naam De Strip. Wij doen mee. Kom je langs in onze mooie tuin?

De Strip wordt georganiseerd door Stichting Delfts Peil in samenwerking met De Delftse Molen en Club Delft om te vieren dat de werkzaamheden voorbij zijn en 'de spoorzone is getransformeerd van barrière tot een verbindende boulevard'. Het programma omvat een veelheid aan activiteiten op het gebied van kunst, cultuur, mode, filosofie en duurzaamheid.

Op 22 september kun je in de tuin van het Gemeenlandshuis van Delfland (Phoenixstraat 32) kijken naar moderne dans van Danskern Delft, naar sneak previews van het Rietveld Minitheater en kunstenaar Roos Duyvestijn die aan de slag gaat met een groot werk.

Wij grijpen de gelegenheid aan om onze buren beter te leren kennen en om te laten zien wat wij als waterschap bijdragen aan het leven in de stad. Graag vertellen wij over droge voeten in de Delftse binnenstad, over onze plannen voor de zwemplas Delftse Hout, over onze tuin, over hoe je je huis en tuin klimaatbestendig maakt, over de waarde van schoon water… Kortom, kom langs!

Maatregelen in de Delftse Hout

Wij bereiden maatregelen voor om de zwemplas in de Delftse Hout weerbaarder te maken tegen blauwalg. Tijdens het feest in de spoorzone kun je op 22 september op drie tijdstippen een presentatie bijwonen over de voorgenomen maatregelen: om 12:30 - 13:30 en 14:30 uur.

Wandeling langs de grachten

Als het heel hard regent en het waterpeil loopt op, kunnen wij de Delftse grachten afsluiten van het buitenwater.

Onze collega Willem-Jan van Liere verzorgt op 22 september twee wandelingen langs de afsluitingen en het gemaal die samen wateroverlast in de binnenstad voorkomen. De wandelingen beginnen om 13.00 en 15.00 uur. Aanmelden is nodig en kan via ovv Wandeling Delftse binnenstad.

Het hele programma van De Strip vind je op http://www.delftspeil.nl/de-strip.html

Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:
Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland