Er kan weer gezwommen worden in Delftse Hout!

Er kan weer gezwommen worden in Delftse Hout!

De afgelopen dagen was de grote plas in recreatiegebied Delftse Hout dicht zodat wij de blauwalg konden bestrijden. De metingen laten zien dat de behandeling is geslaagd. De omgevingsdienst trekt het negatief zwemadvies in en er kan dus heerlijk verkoeling worden gezocht in de zwemplas.

Sinds woensdag 17 juli gold voor de zwemplas een negatief zwemadvies vanwege blauwalg. Zwemmen in water met te veel blauwalg kan leiden tot gezondheidsklachten. Afgelopen maandag zijn wij begonnen met het bestrijden van de blauwalg met sterk verdunde waterstofperoxide en vandaag heeft de omgevingsdienst de plas vrijgegeven.

Hoogheemraad Marcel Belt: “Ik ben ontzettend blij dat de behandeling weer is aangeslagen. De plas in Delftse Hout is een fantastische plek om te recreëren en te zwemmen. Daarom investeren wij samen met de gemeente in een aanpak die structureel moet leiden tot minder vaak overlast door blauwalg.

Ik heb de afgelopen dagen gezien dat de natuurvriendelijke oevers en het drijvend groen dat  wij hebben aangelegd zich prachtig ontwikkelen en dat het in de nieuwe geulen wemelt van het leven. Na het zwemseizoen wordt er nog gebaggerd en dan hoop ik dat de plas snel tot een ecologisch evenwicht komt waarbij de blauwalg minder vaak de overhand krijgt.”

Jij kan helpen de blauwalg lang weg te houden
Het effect van de behandeling met waterstofperoxide houdt gemiddeld 5 weken aan: vorig jaar is de blauwalg zelfs het hele zwemseizoen niet meer teruggekomen. Iedereen kan meehelpen de blauwalg zo lang mogelijk weg te houden. Poep van honden en watervogels, broodresten en lokvoer zijn allemaal prima mest voor blauwalg. Dus, laat je hond niet bij het water poepen of ruim het netjes op, gooi geen brood of ander eten in het water, gebruik geen lokvoer voor vissen en gebruik zelf altijd de wc. Alle beetjes helpen.

Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:
Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland