Eerste waterschap met genderneutrale toiletten

Eerste waterschap met genderneutrale toiletten

Links boven op de foto het bordje ter aanduiding van de genderneutrale toiletten

Sinds deze week heeft het Hoogheemraadschap van Delfland genderneutrale toiletten in het pas verbouwde Gemeenlandshuis gekregen. Delfland wil namelijk de zichtbaarheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, en intersekse personen (LHBTI's) binnen de organisatie vergroten en zo de acceptatie van deze mensen bevorderen. De verbouwing van het hoofdkantoor van het waterschap was een mooie aanleiding om de toiletten te realiseren.

In juni 2015 kwam Delfland al als eerste waterschap ‘uit de kast’. Toen werd de organisatie lid van Workplace Pride, een stichting die streeft naar een grotere acceptatie van LHBTI's op de werkvloer en in de samenleving. Delfland werd hiermee het eerste waterschap dat zich inzet voor LHBTI's binnen de organisatie. De genderneutrale toiletten zijn een volgende zichtbare stap in de acceptatie van LHBTI-medewerkers van het waterschap en in de samenleving.

Secretaris-directeur Paul van den Wijngaart vindt het namelijk belangrijk dat werknemers zichzelf kunnen zijn binnen de organisatie waar ze werken. "Mensen die binnen hun organisatie openlijk voor hun geaardheid uit kunnen komen en zichzelf kunnen zijn, werken beter. Ook hebben zij een voorbeeldfunctie voor anderen. En daarbij komt het de werksfeer ten goede." Het hebben van genderneutrale toiletten levert hier een bijdrage aan.

Meer informatie over Workplace Pride op workplacepride.org.

Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland