Update: tweerichting-verkeer Reijnerwatering en Strijp opgeheven

De Kerkpolderbrug in Schipluiden werkt weer. Het vaarverkeer is hier niet langer gestremd. Omdat je nu weer via Schipluiden het gebied uit kunt varen, heft Delfland het openstellen van de Strijp en Reijnerwatering in 2 richtingen hierbij op.

Vanaf nu is het dus weer alleen mogelijk om over de Strijp en Reijnerwatering van Den Haag richting het Westland te varen.
De stremming van de Kerstanjewetering tussen Delft en Rijswijk blijft helaas voorlopig nog in stand.

Bericht van 9 oktober:

Vanwege werkzaamheden van Delfluent Services aan onze persleidingen in de Kerstanjewetering op de grens tussen Delft en Rijswijk geldt hier een stremming voor het vaarverkeer.  Dit betekent dat er geen doorvaart mogelijk is vanaf de Vliet richting de Zweth (Midden-Delfland en het Westland).

Deze vaarverbinding is in 2017 bij wijze van pilot opengesteld. Er geldt een eenrichting-maatregel omdat de doorvaart smal is en om de waternatuur te beschermen. Die is vooral in voorjaar en zomer kwetsbaar. 

Let op: niet voor iedereen
Helaas kan niet iedereen van deze route gebruik maken. De doorvaart is smal en schepen kunnen elkaar nauwelijks passeren. Verder is de watergang ondiep en daarom alleen toegankelijk voor boten die maximaal 80 cm diep steken. Bovendien geldt er een beperkte doorvaarthoogte van 1,25 meter in verband met een lage brug.

Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland