Drijflagen op het water in Delft: wij nemen maatregelen

Drijflagen op het water in Delft: wij nemen maatregelen

Op verschillende locaties in Delft ligt een olie-achtige drijflaag het water. Op de Schie, tussen de Abtswoudsebrug en de Koepoortbrug, bij de Kolk, Buitenwatersloot en De Gaag tot aan de A4. Ook op verschillende locaties in de binnenstad zien wij vervuiling.

Om verdere verspreiding zoveel mogelijk tegen te gaan, leggen wij op diverse plekken zogenaamde oliebooms in het water. Die houden de vervuiling tegen en absorberen deze deels. Voor de pleziervaart richting het Westland is het vaarverkeer gestremd.

Vrijdag 24 januari 17:00 uur: meer stremmingen als gevolg van de vervuiling:  de Westsingelgracht (langs de Houttuinen) en de Buitenwatersloot in Delft en van de Gaag tot het Gaagaquaduct te Schipluiden. De stremming is voor onbepaalde tijd. Het einde van de stremming zal hier worden gepubliceerd.

Intussen zoeken wij naar de bron van de vervuiling.

Update zaterdag 25 januari tijd 14.03 uur

Gemaal Duyvelsgatbrug Delft aan om vervuiling binnenstad te verzamelen

De vervuiling op de grote wateren is afgenomen. Waarschijnlijk heeft het beetje wind van gisteravond en vannacht hier een rol in gespeeld. In de binnenstad zien wij wel nog steeds drijflagen. Wij gaan daarom het gemaal bij de Duyvelsgatbrug inzetten om die vervuiling zoveel mogelijk naar één punt te krijgen.

 Verspreidingslocatie olie-achtige drijflagen

Oliebooms vervuiling

Update maandag 27 januari tijd 11.00 uur

De ergste vervuiling is weg. Wij gaan vandaag de oliebooms opruimen. Daarmee hebben wij verdere verspreiding goed weten te voorkomen.  Zodra alles is opgeruimd, heffen wij de beperkingen voor de pleziervaart op. Hou hiervoor onze berichtgeving voor stremmingen in de gaten.

Het onderzoek naar de bron en de aard van de vervuiling loopt nog.


Update maandag 15.00 uur

De stremmingen voor de pleziervaart die wij instelden ivm vervuiling op de wateren in Delft, zijn opgeheven. De oliebooms zijn opgeruimd. 

Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:
Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland