Dijkbewoners Berkel en Rodenrijs bedankt

Dijkbewoners Berkel en Rodenrijs bedankt

De dijkophoging aan de Leeweg in Berkel en Rodenrijs is dinsdag 27 november feestelijk afgerond. De afgelopen zes jaar hebben we alle dijken langs de hoofdvaarten in Berkel en Rodenrijs die te laag waren verstevigd en opgehoogd. Wethouder Simon Fortuyn en hoogheemraad Marcel Houtzager hebben de dijkbewoners bedankt voor hun geduld en betrokkenheid.

De werkzaamheden aan de dijk waren nodig omdat de bodem in Berkel en Rodenrijs ongeveer anderhalve centimeter per jaar daalt en het waterpeil in de vaart gelijk blijft. Om wateroverlast te voorkomen moesten de dijken worden opgehoogd. Omdat de tuinen langs de vaart voor een groot deel op de dijk liggen, zijn deze letterlijk op de schop gegaan. In totaal heeft Delfland 13 kilometer aan dijk opgehoogd; dit raakte 300 huishoudens. Dat is ingrijpend en geeft tijdelijk het nodige ongemak. Maar niet voor niets: voor de komende 10 jaar worden de inwoners in de laaggelegen polder van Berkel nu weer beschermd door de dijk.

Maar het werken aan de dijk is nooit klaar. De volgende fase is het ophogen van de dijk waar de weg op ligt. Dit pakken we in samenwerking met de gemeente Lansingerland op.

Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland