Delft en Delfland maken de stad klimaatbestendig

Delft en Delfland maken de stad klimaatbestendig

Samen werken aan het klimaatbestendig maken van de stad, dat is wat de gemeente Delft en Delfland gaan doen. Wethouder Stephan Brandligt en hoogheemraad Marcel Houtzager ondertekenden vandaag een intentieverklaring.

De intentieverklaring onderstreept de ambitie van zowel Delft als Delfland. De gemeente is bezig een strategie voor de stad te ontwikkelen waarin aandacht is voor knelpunten, doelstellingen en oplossingsmaatregelen. Delfland heeft een klimaatadaptatiestrategie voor de regio ontwikkeld en geeft daar – samen met anderen – invulling aan.

Klimaatmaatregelen

Klimaatverandering zorgt voor een grote opgave om de stad Delft ook in de toekomst leefbaar te houden. Hoosbuien vergroten het risico op wateroverlast en -schade, terwijl toenemende droogte kan zorgen voor een watertekort.

Het Rijk, provincies, gemeenten en waterschappen in Nederland hebben de gezamenlijke ambitie om Nederland in 2050 zo goed mogelijk klimaatbestendig en water robuust te hebben ingericht. Het aanpassen aan klimaatverandering wordt ook wel ‘klimaatadaptatie’ genoemd.

Op de foto: met het planten van een symbolisch viooltje onderstrepen wethouder Brandligt en hoogheemraad Houtzager de intentieovereenkomst. 

Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland