Delfland opent deuren op 8 en 9 september

Delfland opent deuren op 8 en 9 september

Tijdens de 32ste landelijke Open Monumentendag opent ook Delfland de deuren. Het Gemeenlandshuis en enkele gemalen en molens zijn dan open voor publiek. U bent van harte welkom om deze monumenten te komen bewonderen.

 Dit jaar is het thema 'In Europa'. Het accent ligt op de internationale architectuurstromingen, bouwtechnieken en uitwisseling van kennis en wetenschap.

Rondleidingen Gemeenlandshuis 

Het Gemeenlandshuis aan de Oude Delft 167 is daarvan een mooi voorbeeld. Dit oudste stenen woonhuis van de stad Delft heeft vele bewoners gekend, maar de beroemdste is toch wel graaf Filips.

Maria van Buuren en graaf Filips heten u van harte welkom op zaterdag 8 september vanaf 10.00 uur en op zondag 9 september vanaf 10.30 uur. De hele dag geven we rondleidingen door het monumentale pand. De laatste rondleiding is om 16.30 uur, zowel zaterdag als zondag. Welkom!  

Molens en gemalen: zaterdag 8 september geopend

Delfland heeft ook monumentale molens, waaronder de Dijkmolen in Maasland. Deze molen bestaat dit jaar 300 jaar! Open Monumentendag is een mooie gelegenheid om de molen van binnen bekijken. Verder is de Groeneveldse Molen in Schipluiden geopend voor publiek, evenals het gemaal Plaspoel- en Schaapweipolder in Rijswijk en gemaal Oude en Nieuwe Broekpolder aan de Zweth in Kwintsheul.

Tot ziens op 8 of 9 september!

Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland