Delfland kiest ontwerp van de Haagse Hogeschool voor circulaire portiersloge

Delfland kiest ontwerp van de Haagse Hogeschool voor circulaire portiersloge

11 maart: Studenten van De Haagse Hogeschool presenteren hun ontwerp aan de jury

Vandaag heeft Delfland bekendgemaakt dat het ontwerp van de studenten van de Haagse Hogeschool de basis gaat vormen voor een nieuw te bouwen portiersloge op afvalwaterzuiveringsinstallatie (AWZI) De Groote Lucht in Vlaardingen. De portiersloge wordt gebouwd volgens de principes van circulair bouwen met restmaterialen van het waterschap.

In 2019 heeft Delfland besloten om de toegangspoort bij AWZI De Groote Lucht te vernieuwen en het terrein anders te beveiligen, onder meer met een portiersloge, waar bezoekers worden ontvangen en geregistreerd. Delfland heeft de opdracht hiervoor uitgezet bij het hoger beroepsonderwijs.

Hoogheemraad Ruud Egas: “Wij willen deze nieuwe portiersloge helemaal circulair bouwen en het leek ons goed om de mogelijkheden daarvoor samen met onderwijs en het bedrijfsleven te onderzoeken. Delfland wil in 2050 circulair zijn. Dit project draagt bij aan de ontwikkeling van kennis en kunde op het gebied van circulair bouwen.”

Daarom zette Delfland een opdracht uit bij hogescholen om een portiersloge te ontwerpen waarin zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van restmateriaal van Delfland zoals plastics, papier, gft, gras, riet, waterplanten, baggerspecie en zuiveringsslib.

Op verzoek van Delfland hebben studenten van de Haagse Hogeschool en Avans Hogeschool Breda in samenwerking met Hogeschool Zeeland een ontwerp gemaakt. Zij kregen daarvoor een half jaar de tijd en op 11 maart presenteerden zij hun ontwerpen op het hoofdkantoor van Delfland in Delft.

Ruud Egas: ‘Wij waren erg onder de indruk van wat de studenten hebben uitgewerkt. Beide teams hebben een goed doordacht ontwerp gepresenteerd. Je zou bijna willen dat je ze ook beide kon gebruiken. Maar wij hebben toch echt maar één nieuwe portiersloge nodig.”

Het was voor de jury, bestaande uit medewerkers Delfland uit verschillende disciplines, lastig om een keus te maken. Het ontwerp van de Haagse Hogeschool scoorde volgens de jury uiteindelijk het hoogst op duurzaamheid en vernieuwing. Nu het ontwerp is gekozen, gaat Delfland samen met de ontwerpers en de markt uitwerken hoe de circulaire portiersloge gebouwd kan worden. De start daarvan is gepland in 2021.

Studenten van De Haagse Hogeschool met jury en docenten

11 maart: Studenten van De Haagse Hogeschool met jury en docenten

Ontwerp van De Haagse Hogeschool voor de circulaire portiersloge      Ontwerp van De Haagse Hogeschool voor de circulaire portiersloge 2

 Ontwerp portiersloge

Ontwerp tekeningen van De Haagse Hogeschool voor de circulaire portiersloge 

 

Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland