Delfland helpt brandweer bij grote brand in Berkel en Rodenrijs

Delfland helpt brandweer bij grote brand in Berkel en Rodenrijs

De brandweer is klaar met blussen. Wij hebben het oppervlaktewater in de vaart tussen de Industrieweg en de Veilingweg gecontroleerd.

Update 19 juni 16:00 uur

Wij hebben het oppervlaktewater in het gebied van de brand hersteld. Het vuile water is afgevoerd naar het riool en er kan weer vers water instromen. Voor de zekerheid houden we het water in het gebied van de brand de komende dagen nog in de gaten.

Update 18 juni 12.00 uur

De brandweer is klaar met blussen. Wij hebben het oppervlaktewater in de vaart tussen de Industrieweg en de Veilingweg gecontroleerd. Het zuurstofgehalte hier is prima. Daarom halen we de eerder aangebrachte kleidammen in deze vaart weg. Zodat het water in de omgeving van de brand weer kan doorstromen en het waterpeil ook in de nabij gelegen woonwijk weer naar normaal peil gebracht kan worden.

Het zuurstofgehalte van de kleine sloot tussen de brand en de metrolijn is wel te laag. Daarom halen we het vervuilde water uit deze afgedamde sloot weg. Dit doen we met behulp van watertanks die het water afvoeren naar de vuilwaterriolering. Het zuurstofloze water gaat op in de rest van het afvalwater en wordt bij de afvalwaterzuivering Harnaschpolder gezuiverd.


Update  17 juni 22.00 uur

De brandweer heeft de brand onder controle. Het nablussen gaat nog enkele uren duren. We kunnen hiervoor voldoende water aanvoeren naar de vaart bij de Veilingweg. Het bleek niet nodig om extra noodpompen te plaatsen. Het waterpeil in de buurt is op sommige plekken lager dan normaal omdat de brandweer het nodig heeft als bluswater. Dit kan geen kwaad.

De sloot waarin veel bluswater is gekomen, maken we morgen schoon. We controleren dan ook het zuurstofgehalte van de sloten in de buurt. Als dit goed is, halen we de afdammingen weg en brengen we het waterpeil in naast gelegen woonwijk de rest van de polder Berkel weer op normaal peil.


17 juni 18.00 uur

In Berkel en Rodenrijs is eerder vanmiddag een zeer grote brand ontstaan in een meubelzaak aan de Veilingweg.

Delfland is ook ter plaatse en ondersteunt de brandweer voor de aanvoer van voldoende bluswater. Hiervoor plaatsen we twee noodpompen die via grote slangen uit de Rodenrijsevaart extra water aanvoeren naar vaart achter de Industrieweg.

We willen zoveel mogelijk voorkomen dat het bluswater dat in de sloot achter het industrieterrein loopt zich verspreid. Daarom sluiten we de sloot naast de metrospoorlijn af.

Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland