Delfland handhaaft op wegspuiten onkruid

Delfland handhaaft op wegspuiten onkruid

Om te zorgen dat de kwaliteit van slootwater goed blijft, letten we erop dat er geen chemische middelen of andere vervuilingen in de sloot terechtkomen. In Hoek van Holland hebben we naar aanleiding van een melding het water gecontroleerd en maatregelen getroffen.

Begin juli 2017 kreeg het Hoogheemraadschap van Delfland een melding binnen dat in de regio Hoek van Holland de begroeiing van een slootkant was doodgespoten. Naar aanleiding van deze melding zijn handhavers van Delfland een kijkje gaan nemen. Uit onderzoek naar de waterkwaliteit bleek dat de slootkant langs een perceel van een vee- en akkerbouwbedrijf inderdaad behandeld was met grote hoeveelheden gewasbeschermingsmiddelen, waaronder Roundup, MCPA en Onkruidolie AX aangetroffen. Het is niet toegestaan met deze middelen de slootkant te behandelen; gebruik een elektrische grasmaaier.

Ook zijn er middelen aangetroffen die volgens het ‘College voor de toezicht van gewasbeschermingsmiddelen en biociden’ niet meer zijn toegelaten. Daarom wordt, met ondersteuning van de Nederlandse Voedsel- en warenautoriteit, de eigenaar van het bedrijf zowel bestuurs- als strafrechtelijk aangeschreven.

Merkt u op dat er bespuiting van een slootkant plaatsvindt of heeft plaatsgevonden, kunt u dit melden bij het Hoogheemraadschap van Delfland, telefoonnummer: 015 – 260 81 08 of e-mail naar loket@hhdelfland.nl

Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland