Delfland en Westland Infra Netbeheer tekenen groen gas overeenkomst

Delfland en Westland Infra Netbeheer tekenen groen gas overeenkomst

Op onze afvalwaterzuivering Harnaschpolder bouwen wij een groen gas installatie: hierin wordt biogas dat vrijkomt bij het vergisten van het slib uit onze zuivering, omgezet naar groen gas. Delfland gaat vanaf deze locatie per jaar meer dan 4,5 miljoen m3 groen gas leveren aan het gasnetwerk van Westland Infra Netbeheer.

Het groene gas wordt afgenomen door de transportsector en is goed voor de vergroening van 30 miljoen kilometer wegtransport: dat staat gelijk aan 750 keer rond de evenaar!

Vandaag hebben secretaris-directeur Pieter Janssen van Delfland en Paul Langereis, directeur Westland Infra Netbeheer hiervoor de overeenkomst getekend.

Pieter Janssen: “De productie van groen gas op de Harnaschpolder draagt bij aan de duurzaamheids- en energiedoelstellingen van Delfland. Door deze ondertekening kunnen wij ons groene gas straks leveren aan het net van Westland Infra. De ondertekening is een belangrijke stap in ons groengasproject en op onze weg naar een klimaat- en energieneutraal Delfland.”

 De groen gasinstallatie wordt in het najaar officieel in gebruik genomen.

Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland