De Koningskade in Den Haag kleurt blauw met rood

De Koningskade in Den Haag kleurt blauw met rood

Op 20 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. In Den Haag roepen Unie van Waterschappen-voorzitter Rogier van der Sande, commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland Jaap Smit en dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Delfland Piet-Hein Daverveldt op om te gaan stemmen.

Rogier van der Sande, voorzitter van de Unie van Waterschappen, ontvangt zijn Haagse collega’s voor het gebouw van de Unie van Waterschappen aan de Koningskade in Den Haag. Net als vier jaar geleden hangen er grote stempotloden voor het Provinciehuis van Zuid-Holland en het kantoor van de Unie van Waterschappen. Zo wijzen ze de duizenden mensen die per dag over de Koningskade rijden op de aankomende verkiezingen.

“Bij de waterschappen zeggen we altijd: wie betaalt, bepaalt”, aldus Van der Sande. “Als inwoner van Nederland betaal je waterschapsbelasting en dus bepaal je wat het waterschap met dit belastinggeld gaat doen. Daarom mag je 20 maart naar de stembus!”

Dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt van het hoogheemraadschap van Delfland, het waterschap waar Den Haag binnen valt, vult aan “Er verandert veel: vaker hevige regen of droogte, bodemdaling, zeespiegelstijging, meer bebouwing. Als waterschap moeten we hierop inspelen. Hoe en welke keuzes we daarbij maken bepaal je als kiezer. Vind je dat het waterschap moet investeren in betere zwemwaterkwaliteit? Of juist in het verwijderen van medicijnresten uit afvalwater? En moeten de belastingen kwijtgescholden worden voor mensen met een minimuminkomen? Kortom, er zijn genoeg onderwerpen die de kiezer raken.”

Jaap Smit, commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland, noemt de vragen waar de provincie dagelijks voor staat: “Wegen, fietspaden of openbaar vervoer? Huizen bouwen in stedelijk gebied? Ongerepte natuur? Circulaire economie en schone energie? Het zijn thema’s waarover stemgerechtigden in Zuid-Holland kunnen meebeslissen. Ik nodig de kiezers uit om op woensdag 20 maart naar de stembus te gaan en zo mee te bepalen hoe Zuid-Holland er nu en in de toekomst uit moet zien.”

Stemhulp

Door te stemmen bepaal je mee welke partijen en personen in de Provinciale Staten en in het algemeen bestuur van uw waterschap komen. Om te helpen bij die keuze zijn er stemhulpen ontwikkeld. 

 

Foto: v.l.n.r Unie-voorzitter Rogier van der Sande, commissaris van de Koning Jaap Smit en dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt op de Koningskade.

Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:
Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland