Coronacrisis: Waterhelden Gerrit en Gerrit houden het peil op peil

We willen niet dat Nederland overstroomt. En dus werken Gerrit (sr.) en Gerrit (jr.) den Haan ook tijdens de coronacrisis door om het water op peil te houden in hun gebied.

Vader en zoon Den Haan werken allebei als operationeel medewerker bij het hoogheemraadschap van Delfland. Iedere dag zijn zij op pad om onder andere de stuwen, gemalen en inlaten te beheren die ervoor zorgen dat er niet te veel en niet te weinig water is in het gebied van Delfland. Gerrit en Gerrit: “Het is een rare tijd. Het is stil op straat, mensen spreken je niet meer aan als je in de stad loopt. Maar ons werk blijft 24/7 doorgaan.”

Klik op onderstaande foto voor het filmpje van onze waterhelden:

 Water houdt geen rekening met corona

Dat het werk doorgaat is echt nodig, ook tijdens de coronacrisis. Want het water houdt er geen rekening mee dat Nederland nu grotendeels stil ligt. “Als er een bui valt in de coronatijd komen we ook in actie. Mensen vinden het niet leuk als hun kelder onder water komt te staan. Of een tuinder die water in de kas krijgt omdat wij ons werk niet meer doen. Werken aan droge voeten en schoonwater gaat altijd door!” 

Droge tijd

En ook tijdens de droge periode gaat het werk door. “Als het waterpeil onder het streefniveau komt, kunnen er verzakkingen optreden aan dijken. En dat niet alleen, ook de vissen en het overige waterleven willen voldoende water hebben.” Daarom zorgen de Gerrits ervoor dat de waterverbindingen open blijven en dat er voldoende water ingelaten kan worden in drogere gebieden.

Anders door corona

Wat is er veranderd door de coronamaatregelen? “Onze aannemers werken gelukkig ook gewoon door. Wij houden uiteraard 1,5 meter afstand als er een aannemer komt helpen. En we zitten niet meer bij elkaar in de auto. Overleg of vergaderingen gaan wel door, alleen dan via Skype of videobellen.”

Zo houden Gerrit en Gerrit het peil op peil, ook tijdens de coronacrisis. Gerrits, bedankt!

 

Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:
Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland