Bodemsanering bij oud gemaal polder van Nootdorp

Bodemsanering bij oud gemaal polder van Nootdorp

Op 2 oktober is Delfland gestart met het saneren van de verontreinigde bodem rond het oude gemaal van de polder van Nootdorp. Zodra de bodem in de tweede helft van dit jaar is gesaneerd, komt het gebouw voor verkoop op de markt.

Het oude gemaal van de polder van Nootdorp aan de Tweemolentjeskade in Delft ligt vlakbij de Delftse Hout en is te zien vanaf de A13 Rotterdam/Den Haag.

Delfland wil het gemaal - dat sinds 2003 niet meer in gebruik is en een woonbestemming heeft - verkopen. Hiervoor is sanering van de verontreinigde grond noodzakelijk. De gekozen saneringsaanpak, waarbij wij een deel van de verontreinigde grond afgraven en een deel isoleren, voldoet aan de eisen die worden gesteld aan een woonbestemming.

De fundering van dit oude gemaal is kwetsbaar. Het gemaal bevindt zich deels in de waterkering en dat brengt eisen met zich mee. Op de plek waar voorheen de inlaat zat, wonen beschermde vleermuizen. Al deze aspecten maken dat het saneren van de grond extra zorgvuldig moet gebeuren.

Tijdens de werkzaamheden worden de graaflocaties voor de veiligheid van voorbijgangers afgeschermd met hekken. Het fietspad langs het gemaal is toegankelijk. Als in de nabijheid van het fietspad wordt gewerkt, worden fietsers door verkeersregelaars begeleid.

 

Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:
Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland