Blauwalg in zwemplas Delftse Hout

Blauwalg in zwemplas Delftse Hout

In de zwemplas Delftse Hout is een verhoogde concentratie blauwalg gemeten. Zwemmen in water met te veel blauwalg kan gezondheidsproblemen geven.

De omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) geeft daarom een negatief zwemadvies af (www.zwemwater.nl).

Delfland en de gemeente Delft zijn in november 2018 gestart met maatregelen om de overlast door blauwalg in Delftse Hout structureel terug te dringen. Deze maatregelen bestaan uit natuurvriendelijke oevers met jonge oeverplanten, drijvend groen, extra geulen en nieuwe waterverbindingen die de doorstroming van het water verbeteren. 

Alle maatregelen samen moeten op termijn zorgen voor een beter ecologisch evenwicht, waardoor de kans op blauwalg kleiner wordt. De nieuwe natuur heeft echter tijd nodig om zich te ontwikkelen. Dat er nu blauwalg is, komt dus niet als een verrassing, maar is wel heel vervelend. Zeker met de zomervakantie voor de deur.

Als de blauwalg aanhoudt, kunnen wij de plas nog eenmalig laten behandelen met sterk verdunde waterstofperoxide: hiermee wordt de blauwalg tijdelijk verdreven. Die behandeling proberen wij zo te plannen dat de blauwalg gedurende de zomervakantie zo lang mogelijk wegblijft.

Wil je weten wat blauwalg is? Bekijk dan dit filmpje Linkje Ernst.

 

Of lees de veelgestelde vragen over: blauwalg.

Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland