Bezoek ons op 18 mei tijdens: Ons Delft, maak de stad!

Bezoek ons op 18 mei tijdens: Ons Delft, maak de stad!

Op zaterdag 18 mei organiseert de gemeente Delft 'Ons Delft, maak de stad!', waarin de gemeente haar bewoners uitnodigt om samen na te denken over de toekomst van de stad. Hoe willen zij dat Delft eruitziet in 2040? Delfland doet mee.

Want, water was, is en zal altijd een van de hoofdthema’s zijn bij de inrichting van onze steden en dorpen. Ook wij kijken daarom altijd ver vooruit. Want ook in 2040 willen mensen hier veilig en prettig kunnen wonen, werken en recreëren.

Samen met onze partners werken wij aan oplossingen voor te veel of te weinig water, sterke dijken en gezond en aantrekkelijk water in onze sloten, grachten en plassen. Allemaal taken die bijdragen aan een veilige, gezonde en prettige leefomgeving nu en in de toekomst. En ook u kunt uw steentje bijdragen.

Onder het genot van een kop koffie laten we graag zien wat we als waterschap doen, en welke uitdagingen wij zien voor de toekomst. Hoe ziet u het waterschap van de toekomst? Waar ziet u kansen, waarover maakt u zich zorgen, en wat zou u willen wat Delfland in 2040 doet? We gaan hierover graag met u in gesprek, op zaterdag 18 mei, aan de Phoenixstraat 32 in Delft. In en rond onze tuin zijn diverse activiteiten, ook voor kinderen!


Programma

Wandeling langs de grachten van Delft
Wist u dat wij het water van de Delftse binnenstad kunnen afsluiten van het buitenwater? Met zogenaamde kantelkeringen en een gemaal voorkomen wij wateroverlast in het centrum. Wilt u hier meer over weten, dan kunt u zich aanmelden voor een van de 4 wandelingen waarbij een van onze collega’s toelichting geeft op dit systeem. Per wandeling is plek voor maximaal 20 personen: inschrijven

Op jacht naar microklimaten in de stad
De kunstenaars van het laboratorium voor Microklimaten nemen je mee op microklimaat-jacht. Wat zien wij in de microklimaten om ons heen terug van de toenemende droogte en hitte in de stad. Ontdek het samen met hen. Per sessie is plek voor maximaal 15 personen: inschrijven.

Drone demonstraties
Delfland inspecteert en onderhoudt 700 km dijk. Op de grond, maar steeds vaker ook vanuit de lucht. Onze collega’s geven demonstraties van dronevluchten die wij daarvoor maken.

Voor kinderen
Met het vijzelspel zie je hoe wij met gemalen de stad drooghouden: pomp het water van laag naar hoog en hou de stad droog! Een goed werkend riool is superbelangrijk voor een gezonde leefomgeving. In het rioolspel kun je ontdekken wat je wel door de wc en gootsteen mag spoelen en wat niet.

Wat kun je zelf doen om de stad en je huis te beschermen tegen heel veel of heel weinig water? Kijk en doe! 

 

Datum:

Zaterdag 18 mei 2019

Tijd:

11.00 - 17.00 uur

Rondleidingen door de binnenstad:

11.30, 12.30, 13.30 en 15.00 uur

Workshops Microclimate Hunting:

13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur

Locatie:

Hoogheemraadschap van Delfland
Phoenixstraat 32 (tuin en begane grond)

 

 

Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:
Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland