Bezoek de Week van ons Water

Bezoek de Week van ons Water

Van 5 tot en met 13 mei is het de ‘Week van Ons Water’. In heel Nederland zijn er dan leuke doe- en kijkdingen over water. Nou is het bij ons elke week de 'week van ons water water', maar natuurlijk doen wij - samen met onze partners - mee. Want wij zijn hartstikke trots op ons werk en wij vinden het leuk om dat te laten zien.

Nederland is waterkennisland. Over de hele wereld wordt onze expertise ingeroepen voor uitdagingen op het gebied van water. Omdat dat waterbeheer zo bij ons hoort, vinden wij het vanzelfsprekend dat wij leven in een land dat voor de helft onder het niveau van de zeespiegel ligt, dat ons afvalwater netjes wordt schoongemaakt, dat wij kunnen beschikken over voldoende water en over schoon water... Maar zo gewoon is dat helemaal niet, daar wordt dag in dag uit heel hard aan gewerkt. En om dat zichtbaar te maken is er twee keer per jaar een Week van ons Water.

Volg ons voor interessante waterverhalen

Wij grijpen de Week van Ons Water aan om extra uitgebreid te vertellen over ons werk via onze social mediakanalen. Op de planning staan onder meer filmpjes over aalmonitoring, vaarrecreatie, zwemwatermetingen en over wat bevlogen agrariërs in het gebied doen om te voorkomen dat er mest- en andere stoffen in de sloot terechtkomen. Volg ons dus -zeker in de Week van Ons Water- op Twitter, YouTube, Facebook, Instagram en LinkedIn.

Vind het meest zeldzame waterdiertje en win

De Papaver in Delft heeft in het kader van de Week van Ons water vanaf maandag 7 t/m zondag 13 mei pakketjes te huur met schepnet, witte bak, zoekkaart en loeppot. Daarmee kun jij een poging doen het meest zeldzame dier uit de sloot te vissen. Maak er een foto van, zet het diertje terug, en deel daarna je foto via educatie@hhdelfland.nl of thea@papaverdelft.nl. Wij plaatsen je foto dan op onze social mediakanalen. Als je dat niet wilt, zet dat er dan bij in je mail, dan houden wij daar natuurlijk rekening mee.

Aan het eind van de week maakt Ernst Raaphorst (je weet wel, van Ernsts Onderwaterwereld!) de winnaar bekend. Die krijgt van ons een cadeau. Op dinsdag 8 mei is Ernst samen met collega Joep de Koning aanwezig om te vertellen over het leven in de sloot. De activiteiten zijn deze dag gratis.

Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Locatie: Korftlaan 6, 2616 LJ Delft www.papaverdelft.nl

Klimaat in je straat

Als je dan toch in De Papaver bent, bezoek dan ook de tentoonstelling over het veranderende klimaat. We krijgen steeds meer te maken met extreem weer, zoals hoosbuien en hittegolven. De tentoonstelling laat zien hoe je op het veranderende klimaat kan inspelen door je huis, tuin of straat anders in te richten. Hoe houd je het bijvoorbeeld koel in huis en tuin? Wat kan je doen om je voor te bereiden op wateroverlast of juist op droogte?

Kinderrondleidingen in het Keringhuis

In het Keringhuis in Hoek van Holland zijn speciale vakantierondleidingen voor kinderen en hun ouders/begeleiders. De medewerkers van het Keringhuis geven uitleg over Nederland als waterland en nemen je mee voor een bezoek aan de reusachtige armen van de Maeslantkering. Ook kun je zelf aan de slag met de opvang van water bij onze buitenexpositie "de Tuin van het Keringhuis".

Locatie: Maeslantkeringweg 139 3151 ZZ Hoek van Holland www.keringhuis.nl

Bezoek onze molens en gemalen

Op zaterdag 12 mei aanstaande is het Molen- en Gemalendag. Wij zetten die dag tussen 11.00 tot 16.00 uur de deuren open van deze poldermolens en gemalen:

Gemaal oude polder van Pijnacker: Overgauwseweg 1, Pijnacker-Nootdorp
Wippersmolen: Wipperskade 1, Maassluis
Schaapweimolen: Molenwetering 2, Rijswijk
Groeneveldsemolen: Woudseweg 186, Schipluiden
De Groeneveldse molen is ook open op zondag 13 mei van 12.00 uur tot 17.00 uur.
Kaartje molen gemalen dag

Voor alle overige activiteiten in Nederland: www.weekvanonswater.nl 

Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland