Bewoners Lange Beestenmarkt vergroenen straat

Bewoners Lange Beestenmarkt vergroenen straat

Zondag 22 oktober heeft een groep actieve bewoners van de Lange Beestenmarkt in Den Haag zich ingezet om hun straat en binnenplaats te vergroenen. Zij leverden hun tuin- of stoeptegels in voor gratis planten. Hoogheemraad Marcel Houtzager van Delfland had de eer om het eerste plantje een plek te geven in de nieuwe geveltuinen.

In de ‘Week van ons Water’ gaan de bewoners aan de slag met ‘Operatie Steenbreek’: tegel eruit, plant erin. Zij krijgen daarbij steun van Duurzaam Den Haag en het Hoogheemraadschap van Delfland. Met meer groen en minder tegels wordt de straat aantrekkelijker en is er minder wateroverlast bij stevige regenbuien. Te veel bestrating zorgt voor problemen tijdens hoosbuien en aanhoudende droogte. Samen stappen zetten om te vergroenen heeft dan ook heel veel voordelen.

Belangstellenden die in Den Haag ook hun omgeving willen vergroenen, kunnen kijken op www.duurzaamdenhaag.nl/operatiesteenbreek. Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft een stimuleringsmaatregel voor wie binnen Delflands gebied bijdraagt aan het aanpassen van de leefomgeving aan het klimaat. Hiervoor kan men een bijdrage in de kosten aanvragen bij het waterschap. 

Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland