Amerikaanse rivierkreeft

Amerikaanse rivierkreeft

Rode Amerikaanse rivierkreeft

Steeds vaker komt de rode Amerikaanse rivierkreeft in Nederland voor. Ook in het gebied van Delfland is deze rivierkreeft te vinden.

Update 11 september: NIET MEER MELDEN!

Delfland heeft voldoende meldingen ontvangen naar aanleiding van de oproep aan bewoners begin augustus. Delfland heeft de vele meldingen nauwkeurig in kaart gebracht waardoor een goed beeld is ontstaan langs welke wateren deze rivierkreeften voorkomen. Zo kunnen wij gericht onderzoeken welke schade deze kreeften op deze locaties hebben aangebracht aan de oevers en kades.

Update 1 september:

Hartelijk dank voor het melden van rivierkreeften. Deze informatie helpt ons om de verspreiding van rivierkreeften binnen het gebied van Delfland in kaart te brengen. Zo kunnen we meer gericht onderzoek doen naar mogelijke schade die rivierkreeften veroorzaken in onze kanalen, vaarten en sloten en nadenken over de juiste aanpak om deze schade te beperken. 

We hebben voldoende meldingen ontvangen. In het vervolg kun je kreeften melden op Waarneming.nl. Pas op bij het aanraken of oppakken van een rivierkreeft. Deze kan hard knijpen met de scherpe scharen. 

Via onze website https://www.hhdelfland.nl kun je op de hoogte blijven van ons onderzoek. Volgende week verwachten wij de eerste resultaten te publiceren.

Bericht 1 augustus:

Het diertje is bedreigend voor andere soorten en kan oevers aantasten. Delfland wil daarom in kaart brengen waar de rode Amerikaanse rivierkreeft leeft. Zo kunnen we tot een goede aanpak komen om schade te voorkomen. 

De rode Amerikaanse rivierkreeft is ongeveer vijftien centimeter groot en leeft in rivieren en sloten. Maar het diertje kan ook gaan wandelen over het land en wegen oversteken. Deze rivierkreeft plant zich razendsnel voort en kan oevers beschadigen door gangen te graven en door waterplanten te knippen met zijn scharen.

We willen beter in kaart brengen waar dit diertje leeft en hoe het zich gedraagt. U kunt ons daarbij helpen. Denkt u een rode Amerikaanse rivierkreeft te zien, of een andere soort? Laat het ons weten. Vermeld de locatie en stuur een foto mee. Dan kunnen wij zien om welke soort het gaat. De kans dat u deze kreeft tegenkomt is het grootst op warme zomeravonden langs het water. Vooral als er veel regen is gevallen en onweer is geweest.

Hier kunt u melden: https://www.hhdelfland.nl/ik-wil-iets-melden/ik-wil-een-incident-melden

 

Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:

Jan kunz

Meerdere malen gevangen en gezien in het Henry Dunant parkje in Delft.

Louise Bremer

Zitten al jaren in de sloten op Ypenburg. Vooral bij veel regen komen ze uit de sloot . Heb er al verscheidenen in huis gehad.

A . Hendriks

Rivierkreeft gezien in de sloot maartensweer leidschendam

Linda Lentz

Deze kreeft leeft in grote hoeveelheden in de Drecht bij Leimuiden, Bilderdam etc.

Corine bliemert

Velen gezien in sloten in rijswijk op weth. Brederodelaan en omgeving.

D. van de Geer

Beste,

In het park van Hogendijk (adam) zitten erg veel rode Rivierskreeften.
De foto van de kreeft heb ik toegevoegd in het Facebook bericht.

Bob

Hoi, ik liep vorigeweek rond de vijver op het landgoed van duivenvoorde en daar heb ik er zeker 15 op de kant gezien. Blijkbaar komen ze met vochtig weer het water uit en verdedigen ze zich door met de klauwen in de lucht te zwaaien. Het is een mooi park op deze beestjes te bekijken.

Danny

Wij wonen al 14 jaar aan het wilsveenhof Nootdorp en zelf een verwoet visser en heb het water achter ons huis enorm terug zien lopen geen jonge vissen meer en gekwaak van kikkers is verdwenen water troebel en de kreeft is explosief gestegen. Postcode 2632 dc

Kees Tillema

Hartelijk dank voor de vele reacties op onze oproep om rivierkreeften te melden.
Deze informatie helpt ons om de verspreiding van rivierkreeften binnen het gebied van Delfland in kaart te brengen.
Zo kunnen we meer gericht onderzoek doen naar mogelijke schade die rivierkreeften veroorzaken in onze kanalen, vaarten en sloten en nadenken over de juiste aanpak om deze schade te beperken.

Let op bij het aanraken of oppakken van een rivierkreeft. Deze kan hard knijpen met de scherpe scharen. Rivierkreeften kunnen gegeten worden, maar let op; het is verboden om deze dieren te vangen met fuiken of korven, tenzij u de juiste ontheffingen en vergunningen heeft.

Via onze website hhdelfland.nl kunt u op de hoogte blijven van ons onderzoek.

Met vriendelijke groet,
Kees Tillema
Hoogheemraadschap van Delfland

Lianne Zwijnen

Ik heb vanmorgen een dode Amerikaanse rivierkreeft gevonden bij een sloot aan De Egge in Zuidwolde Dr.
Hij heeft het dreggen niet overleefd.

Hedi Vogelesang

Rode kreeft aan de hengel zien bungelen in het meer van het Elsenburgerbos in de avond van 9 augustus. Beestje was sneller dan de hengelaar, dus het is weer terug in het water. Sorry.

Bert vam den Berg

Rivierkreeft grzien in de stadspolders in Dordrecht

Conny van Wijk

In de sloot achter ons huis zitten ze en mijn dochter zag er gisteren 1 lopen op straat, de sloot ligt tussen de van der Marelstraat en de Hartwigsenstraat in Honselersdijk...

Mandy Elshove

rode kreeft gespot in Abcoude 30-8-2017 rond 19:30 uur

Robbert Willems

Op locatie 2492 ZA 192

Pat

Mogen deze kreeften ook gevangen worden voor eigen consuptie?

Cherissa

In nieuwveen zitten er ook een hele boel!!

GS

Oosteinde (17)
2631 PK Nootdorp
Sloot oosteinde

Petra Huf

In de Delftse wijk de Hoornse Zoom ben ik al twee keer een rivier kreeftje op straat tegen gekomen. Afgelopen dinsdag weer op de Molensingel (kruising Runmolen). De sloot ligt parallel aan de Molen singel.

Diana

En wat moet ik ermee doen als ik ze heb gevangen? Groene container?

Nel

Er verschijnen meerdere rivierkreeften in onze tuin al het regent. Dit ook bij de buren. Zoetermeer, leidsewallen.

Frans Hazekamp

Vandaag 2 gezien in Emerald. Een parallel aan de N470 en een bij de rietbakken langs de oude rijksweg

Annemiek

Gisteren hebben wij een kreeftje gezien, hij gedroeg zich aanvallend, maar had nog maar 1 schaar. later hebben wij het beestje terug naar de sloot zien lopen...
Dit was in Hoofddorp.

Marijke Vonk

Begin Nieuwkoopseweg in Pijnacker. Meerdere gezien helaas platgereden. Ze zaten zelfs midden op de weg met scharen omhoog.

Danielle van der Mieden

Ik heb 30 auguster in het park, vlak bij de Albert dudokstraat in den haag. Hij liep over het pad van sloot naar sloot en vond mijn hond erg bedreigend. Want hij ging rechtop zitten op zijn achterpoten.

Danielle van der mieden

In het park bij architect dudokstraat in den haag. Hij zat rechtop en vond mijn hond bedreigend, dus hij ging in de verdediging.

Jan Hof

In heel ypenburg sterft het ervan, bij de waterspeeltuin liggen duizenden scharen, koppen en poten, zelf heb ik ze al tientallen keren gevangen aan de hengel op de Smitsdijk, den haag , Ypenburg. Ze lopen ook regelmatig in het gras en op de weg

Madelon Grobbe

Op 30 augustus zat er een zeer agressieve op de weg in Amstelveen Westwijk. Hij was duidelijk niet in voor een fotoshoot.

Noëlle

Deze kreeften zijn meerdere malen gespot door buurtbewoners. Dordrecht de wijk sterrenburg. Ze zitten in de sloten Oost kil. Ze komen er idd uit wanneer het hard regent.

Ton dries

Ze komen ook voor in het water achter het wateringseveld college in den haag. Dit is dmv een sloot verboden naar Wateringen

JJM van Kleef

Zeker 3 jaar geleden zat er bij ons in Stompwijk een rivierkreeft in de voortuin, wij hebben hem in een emmer gevangen en weer naar de sloot gebracht. Ik weet niet of we hier goed aan gedaan hebben. Vriendelijke groet.

Jet van Paassen

Hartelijk dank voor het melden van rivierkreeften. Deze informatie helpt ons om de verspreiding van rivierkreeften binnen het gebied van Delfland in kaart te brengen. Zo kunnen we meer gericht onderzoek doen naar mogelijke schade die rivierkreeften veroorzaken in onze kanalen, vaarten en sloten en nadenken over de juiste aanpak om deze schade te beperken.

We hebben voldoende meldingen ontvangen. In het vervolg kunt u kreeften melden op Waarneming.nl. Pas op bij het aanraken of oppakken van een rivierkreeft. Deze kan hard knijpen met de scherpe scharen.

Via onze website kunt u op de hoogte blijven van ons onderzoek. Volgende week verwachten wij de eerste resultaten te publiceren.

Hoogheemraadschap van Delfland

K Bunders

Kastelenring Leidschendam loopt er mee over. Ze lopen zelfs de huizen van mensen. Alleen op de facebook van dierenambulance den haag is te lezen dat ze ze weer uit zetten als mensen bellen. Met filmpjes en al op de site.

Inez van Wijk

Al jaren in onze wijk in De Bras (Berkenbroeklaan eo) na regenval lopen ze over de straat/bruggetjes.

Sandra Meijers

Op het Morapad in Zoetermeer hebben we de kreeft zien lopen. Dit was op donderdag 31-08-2017! Het was een grote kreeft. We hebben er ook foto's van. Het Morapad ligt achter het Mahoniehout. Vr. Gr Sandra Meijers-Geerts

Sandra Meijers

Op het Morapad in Zoetermeer hebben we de kreeft zien lopen. Dit was op donderdag 31-08-2017! Het was een grote kreeft. We hebben er ook foto's van. Het Morapad ligt achter het Mahoniehout. Vr. Gr Sandra Meijers-Geerts

F.J. van Aalst

Kreeft gezien op 31 augustus 2017, te 1400 uur op de Natuursteenlaan thv van de Skeglaan te Zoetermeer. Hij wilde net de weg oversteken.

Evelien

Ik woon in hoofddorp-Oost. Hier zitten ze al een aantal jaren in de sloten en worden regelmatig platgereden als ze de weg oversteken. Je vind ze bij de sloot van de Blankenstraat/Kalorama maar ook in de sloot van de Van den Berghlaan. Foto's heb ik niet actueel en bij hande helaas. Succes met jullie onderzoek. Grt Evelien

van hout

zitten hier in het water achter de huizen, rieteiland rijswijk

Emily Rodijk

Het is wel niet Delfland, maar in Nieuw-Vennep zie ik ze ook. Ik vind regelmatig langs de oever van de sloot naast het huis. Zie ik scharen liggen. Laatst een rottende in het gras langs het looppad.

Juliette

Rode rivierkreeft gezien in het Nassaupark in Hoofddorp (Koningin Maximalaan) bij de sloot

Annet Slieker

Ik heb er één gezien, maar wat donkerder, achter de Aldi in Boskoop, zie mijn facebook. Ik stuur evt het filmpje die ik gemaakt heb.

Evaline Pieffers

Dat rode kreeftje heb ik al een paar keer gezien bij ons in Leidschendam. Tussen de oprit naar de A4 en de zeeheldenwijk is een hondenuitlaatgebied met water, daar wandelen ze regelmatig rond. Heb geen foto, maar weet het 100% zeker :)

Janice Looman-Kearns

Dit is langs de Kant van de Leidsewallenwetering in Zoetermeer deze zomer:
photo op mijn FB. De reigers vissen ze uit het water.

Peter van dam

Deze kreeftjes ben ik ook bij Concordia op golfbaan tegengekomen. En wel bij watertje van hole 4.

Hans Straathof

Aan het eind van de korftlaan in de sloot tegenover het natuurgebiedje, die sloot zit helemaal vol met deze kreeften,

Taks

Ik heb in het bos van Rucphense heide gemeente Rucphen militair oefenterrein zo een kreeft op een zandpad gezien

Maria Frensch

Deze zagen wij vandaag in een stuk grasveld bij de Korteraarseweg in Aarlanderveen tegenover het Zwaluwnest en de bungalow...

A.

Gisteren nog 2 gevangen. Ze zaten aan de oever van een sloot en op het fietspad. Geen idee wat ik ermee moest, dus helaas maar weer terug moeten zetten.

Ze worden de laatste 3 jaar in steeds grote getallen gesignaleerd in de omgeving 'de drassige driehoek' in Rijswijk (omgeving achter de straat Jaagpad).

Ook kwam ik er gisteren één tegen op een autoweg in de delftse hout.

anoniem

Zijn deze kreeften te eten ?

Kerkhof

3 gezien op het hondenveld op het Ridderspoor in Nootdorp

Jeroen

Geen foto gemaakt, maar vanmorgen gezien op het mozardpad in Den Hoorn/Delft

Stefan ippel

Ik zit vaak aan de waterkant als Karpervissen en voor ons karpervissers is de zoetwaterkreeft niet al heel erg gewenst. Zowel in wateren in zuid als in noord Holland kom ik deze variant regelmatig tegen!!

Bertine Bout

Afgelopen zaterdag na een regenbui een rivierkreeft gezien in het Balijbos op het pad naast het watertje. Geen foto van gemaakt maar wel een poosje naar staan kijken.

Bas Bartels

In de Hoekpolder in Rijswijk zit het vol met deze kreeften.
Ik heb er foto's van zie niet goed waar ik ze kan plaatsen.Als u ze wilt hoor ik het graag!

Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:

Jan kunz

Meerdere malen gevangen en gezien in het Henry Dunant parkje in Delft.

Louise Bremer

Zitten al jaren in de sloten op Ypenburg. Vooral bij veel regen komen ze uit de sloot . Heb er al verscheidenen in huis gehad.

A . Hendriks

Rivierkreeft gezien in de sloot maartensweer leidschendam

Linda Lentz

Deze kreeft leeft in grote hoeveelheden in de Drecht bij Leimuiden, Bilderdam etc.

Corine bliemert

Velen gezien in sloten in rijswijk op weth. Brederodelaan en omgeving.

D. van de Geer

Beste,

In het park van Hogendijk (adam) zitten erg veel rode Rivierskreeften.
De foto van de kreeft heb ik toegevoegd in het Facebook bericht.

Bob

Hoi, ik liep vorigeweek rond de vijver op het landgoed van duivenvoorde en daar heb ik er zeker 15 op de kant gezien. Blijkbaar komen ze met vochtig weer het water uit en verdedigen ze zich door met de klauwen in de lucht te zwaaien. Het is een mooi park op deze beestjes te bekijken.

Danny

Wij wonen al 14 jaar aan het wilsveenhof Nootdorp en zelf een verwoet visser en heb het water achter ons huis enorm terug zien lopen geen jonge vissen meer en gekwaak van kikkers is verdwenen water troebel en de kreeft is explosief gestegen. Postcode 2632 dc

Kees Tillema

Hartelijk dank voor de vele reacties op onze oproep om rivierkreeften te melden.
Deze informatie helpt ons om de verspreiding van rivierkreeften binnen het gebied van Delfland in kaart te brengen.
Zo kunnen we meer gericht onderzoek doen naar mogelijke schade die rivierkreeften veroorzaken in onze kanalen, vaarten en sloten en nadenken over de juiste aanpak om deze schade te beperken.

Let op bij het aanraken of oppakken van een rivierkreeft. Deze kan hard knijpen met de scherpe scharen. Rivierkreeften kunnen gegeten worden, maar let op; het is verboden om deze dieren te vangen met fuiken of korven, tenzij u de juiste ontheffingen en vergunningen heeft.

Via onze website hhdelfland.nl kunt u op de hoogte blijven van ons onderzoek.

Met vriendelijke groet,
Kees Tillema
Hoogheemraadschap van Delfland

Lianne Zwijnen

Ik heb vanmorgen een dode Amerikaanse rivierkreeft gevonden bij een sloot aan De Egge in Zuidwolde Dr.
Hij heeft het dreggen niet overleefd.

Hedi Vogelesang

Rode kreeft aan de hengel zien bungelen in het meer van het Elsenburgerbos in de avond van 9 augustus. Beestje was sneller dan de hengelaar, dus het is weer terug in het water. Sorry.

Bert vam den Berg

Rivierkreeft grzien in de stadspolders in Dordrecht

Conny van Wijk

In de sloot achter ons huis zitten ze en mijn dochter zag er gisteren 1 lopen op straat, de sloot ligt tussen de van der Marelstraat en de Hartwigsenstraat in Honselersdijk...

Mandy Elshove

rode kreeft gespot in Abcoude 30-8-2017 rond 19:30 uur

Robbert Willems

Op locatie 2492 ZA 192

Pat

Mogen deze kreeften ook gevangen worden voor eigen consuptie?

Cherissa

In nieuwveen zitten er ook een hele boel!!

GS

Oosteinde (17)
2631 PK Nootdorp
Sloot oosteinde

Petra Huf

In de Delftse wijk de Hoornse Zoom ben ik al twee keer een rivier kreeftje op straat tegen gekomen. Afgelopen dinsdag weer op de Molensingel (kruising Runmolen). De sloot ligt parallel aan de Molen singel.

Diana

En wat moet ik ermee doen als ik ze heb gevangen? Groene container?

Nel

Er verschijnen meerdere rivierkreeften in onze tuin al het regent. Dit ook bij de buren. Zoetermeer, leidsewallen.

Frans Hazekamp

Vandaag 2 gezien in Emerald. Een parallel aan de N470 en een bij de rietbakken langs de oude rijksweg

Annemiek

Gisteren hebben wij een kreeftje gezien, hij gedroeg zich aanvallend, maar had nog maar 1 schaar. later hebben wij het beestje terug naar de sloot zien lopen...
Dit was in Hoofddorp.

Marijke Vonk

Begin Nieuwkoopseweg in Pijnacker. Meerdere gezien helaas platgereden. Ze zaten zelfs midden op de weg met scharen omhoog.

Danielle van der Mieden

Ik heb 30 auguster in het park, vlak bij de Albert dudokstraat in den haag. Hij liep over het pad van sloot naar sloot en vond mijn hond erg bedreigend. Want hij ging rechtop zitten op zijn achterpoten.

Danielle van der mieden

In het park bij architect dudokstraat in den haag. Hij zat rechtop en vond mijn hond bedreigend, dus hij ging in de verdediging.

Jan Hof

In heel ypenburg sterft het ervan, bij de waterspeeltuin liggen duizenden scharen, koppen en poten, zelf heb ik ze al tientallen keren gevangen aan de hengel op de Smitsdijk, den haag , Ypenburg. Ze lopen ook regelmatig in het gras en op de weg

Madelon Grobbe

Op 30 augustus zat er een zeer agressieve op de weg in Amstelveen Westwijk. Hij was duidelijk niet in voor een fotoshoot.

Noëlle

Deze kreeften zijn meerdere malen gespot door buurtbewoners. Dordrecht de wijk sterrenburg. Ze zitten in de sloten Oost kil. Ze komen er idd uit wanneer het hard regent.

Ton dries

Ze komen ook voor in het water achter het wateringseveld college in den haag. Dit is dmv een sloot verboden naar Wateringen

JJM van Kleef

Zeker 3 jaar geleden zat er bij ons in Stompwijk een rivierkreeft in de voortuin, wij hebben hem in een emmer gevangen en weer naar de sloot gebracht. Ik weet niet of we hier goed aan gedaan hebben. Vriendelijke groet.

Jet van Paassen

Hartelijk dank voor het melden van rivierkreeften. Deze informatie helpt ons om de verspreiding van rivierkreeften binnen het gebied van Delfland in kaart te brengen. Zo kunnen we meer gericht onderzoek doen naar mogelijke schade die rivierkreeften veroorzaken in onze kanalen, vaarten en sloten en nadenken over de juiste aanpak om deze schade te beperken.

We hebben voldoende meldingen ontvangen. In het vervolg kunt u kreeften melden op Waarneming.nl. Pas op bij het aanraken of oppakken van een rivierkreeft. Deze kan hard knijpen met de scherpe scharen.

Via onze website kunt u op de hoogte blijven van ons onderzoek. Volgende week verwachten wij de eerste resultaten te publiceren.

Hoogheemraadschap van Delfland

K Bunders

Kastelenring Leidschendam loopt er mee over. Ze lopen zelfs de huizen van mensen. Alleen op de facebook van dierenambulance den haag is te lezen dat ze ze weer uit zetten als mensen bellen. Met filmpjes en al op de site.

Inez van Wijk

Al jaren in onze wijk in De Bras (Berkenbroeklaan eo) na regenval lopen ze over de straat/bruggetjes.

Sandra Meijers

Op het Morapad in Zoetermeer hebben we de kreeft zien lopen. Dit was op donderdag 31-08-2017! Het was een grote kreeft. We hebben er ook foto's van. Het Morapad ligt achter het Mahoniehout. Vr. Gr Sandra Meijers-Geerts

Sandra Meijers

Op het Morapad in Zoetermeer hebben we de kreeft zien lopen. Dit was op donderdag 31-08-2017! Het was een grote kreeft. We hebben er ook foto's van. Het Morapad ligt achter het Mahoniehout. Vr. Gr Sandra Meijers-Geerts

F.J. van Aalst

Kreeft gezien op 31 augustus 2017, te 1400 uur op de Natuursteenlaan thv van de Skeglaan te Zoetermeer. Hij wilde net de weg oversteken.

Evelien

Ik woon in hoofddorp-Oost. Hier zitten ze al een aantal jaren in de sloten en worden regelmatig platgereden als ze de weg oversteken. Je vind ze bij de sloot van de Blankenstraat/Kalorama maar ook in de sloot van de Van den Berghlaan. Foto's heb ik niet actueel en bij hande helaas. Succes met jullie onderzoek. Grt Evelien

van hout

zitten hier in het water achter de huizen, rieteiland rijswijk

Emily Rodijk

Het is wel niet Delfland, maar in Nieuw-Vennep zie ik ze ook. Ik vind regelmatig langs de oever van de sloot naast het huis. Zie ik scharen liggen. Laatst een rottende in het gras langs het looppad.

Juliette

Rode rivierkreeft gezien in het Nassaupark in Hoofddorp (Koningin Maximalaan) bij de sloot

Annet Slieker

Ik heb er één gezien, maar wat donkerder, achter de Aldi in Boskoop, zie mijn facebook. Ik stuur evt het filmpje die ik gemaakt heb.

Evaline Pieffers

Dat rode kreeftje heb ik al een paar keer gezien bij ons in Leidschendam. Tussen de oprit naar de A4 en de zeeheldenwijk is een hondenuitlaatgebied met water, daar wandelen ze regelmatig rond. Heb geen foto, maar weet het 100% zeker :)

Janice Looman-Kearns

Dit is langs de Kant van de Leidsewallenwetering in Zoetermeer deze zomer:
photo op mijn FB. De reigers vissen ze uit het water.

Peter van dam

Deze kreeftjes ben ik ook bij Concordia op golfbaan tegengekomen. En wel bij watertje van hole 4.

Hans Straathof

Aan het eind van de korftlaan in de sloot tegenover het natuurgebiedje, die sloot zit helemaal vol met deze kreeften,

Taks

Ik heb in het bos van Rucphense heide gemeente Rucphen militair oefenterrein zo een kreeft op een zandpad gezien

Maria Frensch

Deze zagen wij vandaag in een stuk grasveld bij de Korteraarseweg in Aarlanderveen tegenover het Zwaluwnest en de bungalow...

A.

Gisteren nog 2 gevangen. Ze zaten aan de oever van een sloot en op het fietspad. Geen idee wat ik ermee moest, dus helaas maar weer terug moeten zetten.

Ze worden de laatste 3 jaar in steeds grote getallen gesignaleerd in de omgeving 'de drassige driehoek' in Rijswijk (omgeving achter de straat Jaagpad).

Ook kwam ik er gisteren één tegen op een autoweg in de delftse hout.

anoniem

Zijn deze kreeften te eten ?

Kerkhof

3 gezien op het hondenveld op het Ridderspoor in Nootdorp

Jeroen

Geen foto gemaakt, maar vanmorgen gezien op het mozardpad in Den Hoorn/Delft

Stefan ippel

Ik zit vaak aan de waterkant als Karpervissen en voor ons karpervissers is de zoetwaterkreeft niet al heel erg gewenst. Zowel in wateren in zuid als in noord Holland kom ik deze variant regelmatig tegen!!

Bertine Bout

Afgelopen zaterdag na een regenbui een rivierkreeft gezien in het Balijbos op het pad naast het watertje. Geen foto van gemaakt maar wel een poosje naar staan kijken.

Bas Bartels

In de Hoekpolder in Rijswijk zit het vol met deze kreeften.
Ik heb er foto's van zie niet goed waar ik ze kan plaatsen.Als u ze wilt hoor ik het graag!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland