Algemeen bestuur Delfland maakt werk van besluitvorming SCHOON door grondige voorbereiding

Algemeen bestuur Delfland maakt werk van besluitvorming SCHOON door grondige voorbereiding

Gisteren bezocht het algemeen bestuur (Verenigde Vergadering) de beoogde locaties van het project SCHOON om goed voorbereid te zijn voor het nemen van een besluit over dit project. SCHOON zit in de routing voor bestuurlijke besluitvorming. Op 14 februari wordt het voorstel behandeld.

Het project SCHOON wil ons gezuiverde afvalwater hergebruiken. Met de droogte van dit jaar blijkt maar hoe nodig dat kan zijn. Voor het hergebruik moet het water extra gezuiverd worden in een Zoetwaterfabriek. Dat proces haalt ook het leven uit het water. Om er weer natuurlijk water van te maken, vitaliseren we het water met behulp van een Waterharmonica. SCHOON is onderdeel van het Kwaliteitsprogramma Nieuw Waterland rond de aanleg van de Blankenburgverbinding. Omdat met dit programma een kwaliteitsimpuls wordt gegeven aan het gebied, willen we het extra gezuiverde water gebruiken om de Vlaardingse zwemplas de Krabbeplas door te spoelen. Blauwalgen houden niet van stroming. Mogelijk kan er op deze manier vaker worden gezwommen.

Gestart is aan de rand van de toekomstige Waterharmonica, in het oeverbos, waar Rijkswaterstaat uitleg heeft gegeven over de Blankenburgverbinding en de samenwerking tussen de verschillende partijen vanuit het Kwaliteitsprogramma Nieuw Waterland. Daarna volgde een uitleg over hoe de Waterharmonica eruit komt te zien en wat de raakvlakken zijn met de andere projecten uit het Kwaliteitsprogramma. Op de afvalwaterzuivering de Groote Lucht werd de Zoetwaterfabriek uitgelegd.

Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland