Afspraken over nieuwe rijksweg A16 Rotterdam en water

Afspraken over nieuwe rijksweg A16 Rotterdam en water

Directeur Netwerkontwikkeling Marco Zeeman (l) van Rijkswaterstaat en hoogheemraad Marcel Houtzager van Delfland ondertekenen de overeenkomst.

De komst van rijksweg A16 Rotterdam heeft effect op het watersysteem van Delfland. Delfland en Rijkswaterstaat hebben in overleg gezocht naar een goede inpassing van de nieuwe 11 km lange snelweg in het watersysteem van Delfland. Op 13 juni tekenden directeur Netwerkontwikkeling Marco Zeeman namens Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid en hoogheemraad Marcel Houtzager namens het Hoogheemraadschap van Delfland hierover een overeenkomst.

In de overeenkomst hebben Rijkswaterstaat en Delfland onder andere afspraken gemaakt over de monitoring van grondwater en de kwaliteit van het water in de nabij gelegen sloten. Rijkswaterstaat en Delfland hebben daarnaast afspraken gemaakt over de bijdrage van Rijkswaterstaat aan de investering in gemaal Delftweg in Rotterdam en aan de toename van Delflandse beheerkosten van het gemaal, stuwen en inlaten.

De ondertekening vond plaats op het gemaal Delftweg. Dit gemaal is recent gerenoveerd. Ook is de capaciteit van het gemaal uitgebreid. Hierbij is rekening gehouden dat er door de aanleg van de A16 Rotterdam meer water via het watersysteem van Delfland wordt afgevoerd.

Rijkswaterstaat legt een nieuwe rijksweg aan tussen de A13 bij Rotterdam The Hague Airport en de A16/A20 bij het Terbregseplein. De aanleg van de A16 Rotterdam start in 2019. Naar verwachting gaat de weg in 2024 open voor verkeer. Rijkswaterstaat heeft de uitvoering van de werkzaamheden gegund aan het consortium De Groene Boog.

Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland