Actie Schone Schie: wat er niet in komt, hoeft er ook niet uit

Actie Schone Schie: wat er niet in komt, hoeft er ook niet uit

Morgen is het Landelijke Opschoondag. Heel veel vrijwilligers gaan dan aan de slag om hun omgeving schoner en zo prettiger te maken. In Rotterdam gaan onder de naam Schone Schie 300 vrijwilligers aan de slag om de plastic troep op te ruimen die langs de oevers van de Schie ligt. Delfland ondersteunt deze actie.

‘Schone Schie’ is in 2015 begonnen als een eenmansactie van Rotterdammer Tommy Kleyn. Hij vroeg hiermee aandacht voor de wereldwijde problemen rondom plastic afval in water. Zijn project bleek zo’n succes dat zich in 2016 100 mensen bij hem aansloten. Voor aankomende zaterdag hebben zich al meer dan 300 deelnemers aangemeld!  Samen gaan zij 1,6 kilometer oever bevrijden van zwerfafval.

Delfland werkt dag in dag uit hard aan schoon water in sloten, plassen en vaarten. Plastic in het water is daarbij een van de problemen. Daarom ondersteunen wij de actie Schone Schie en sloot Delfland zich recent ook aan bij de statiegeldalliantie. Wij wensen alle vrijwilligers morgen heel veel succes en plezier bij hun acties om hun omgeving mooier en ons water schoner te maken.

Bekijk hier het filmpje: https://youtu.be/q01yE90ejCQ.

Praktische informatie

Foto: Isvormgeving

Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland