2 miljard liter water binnenlaten

2 miljard liter water binnenlaten

Dat Delfland water afvoert als het regent, dat is wel bekend. Als wij dat niet doen, kun je in grote delen van ons gebied niet wonen. Dat wij ook water binnenhalen -deze maand al bijna 2 miljard liter- is veel minder bekend. Toch is ook dat heel belangrijk!

Om in tijden van droogte het waterpeil op de juiste hoogte te houden, halen wij in eerste instantie water uit het Brielse Meer. Voldoende zoet water van goede kwaliteit is heel belangrijk voor de land- en tuinbouw, de waterkwaliteit in onze sloten, vaarten en (zwem-) plassen en voor al wat leeft. Ook is het aanhouden van het juiste waterpeil van belang van de stevigheid van droogtegevoelige dijken en kades.

Een goede buur

En hoewel de zomer net is begonnen, droog is het al een heel tijdje. Zo nu en dan een flinke hoosbui is niet genoeg om dit op te lossen. Sinds het begin van de lente hebben wij daarom uit het Brielse Meer al miljarden liters water binnengelaten. Als de droogte lang aanhoudt, kan Delfland ook water binnenlaten via andere routes. Hiervoor hebben wij overeenkomsten met onze respectievelijke buurwaterschappen Hollandse Delta en Rijnland.

Circulair

Delfland werkt ook aan het beter benutten van duurzame zoetwaterbronnen in ons eigen gebied. Zo onderzoeken we of wij water dat wij hebben schoongemaakt op onze afvalwaterzuiveringen geschikt kunnen maken voor hergebruik. Tot die tijd laten wij water binnen én zijn wij blij dat bijvoorbeeld glastuinbouwondernemers het water in hun bedrijf zoveel mogelijk hergebruiken.

Overigens, met een regenton help je als het regent mee met het opvangen van water en heb je als het droog is goed water achter de hand. Voor de tuin en de kamerplanten bijvoorbeeld.

Meer informatie

Alle informatie over Delfland en de droogte is verzameld op de pagina Droogte; actuele stand

Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland