Ernst’s OnderWaterWereld op tv bij Omroep West

Ernst’s OnderWaterWereld op tv bij Omroep West

Vanaf vandaag, maandag 4 november, worden de video’s van onze ecoloog Ernst Raaphorst uitgezonden bij Omroep West. Elke maandag en woensdag komt er één aflevering van de serie Ernst’s OnderWaterWereld op televisie.

Ernst is ecoloog bij het Hoogheemraadschap van Delfland. Hij neemt je in zijn serie ‘Ernst’s OnderWaterWereld’ mee in de mooie wereld van waterplanten en waterdieren. Met zijn onderwatercamera zorgt hij ervoor dat de geheimzinnige ‘OnderWaterWereld’ juist zichtbaar wordt. Voor zowel kinderen als volwassenen ontzettend interessant en leuk. Ernst praat met veel enthousiasme en is van kind af aan geboeid door waterdieren en -planten. Door zijn vrolijke verschijning en uitbundigheid wordt hij weleens de ‘Freek Vonk van de Onderwaterwereld’ genoemd.

Bijzondere onderwaterwereld
Hoogheemraad Marcel Belt: ‘Ik ben ontzettend trots dat de serie nu uitgezonden wordt bij Omroep West. Op deze manier kunnen veel mensen kennismaken met de bijzondere (onder)waterwereld. Die is heel belangrijk! De planten en dieren die hier leven laten samen zien hoe gezond de sloot en de omgeving is. En waarom het dus belangrijk is dat we allemaal een bijdrage leveren aan een goede waterkwaliteit. Hoe? Dat zie je in de afleveringen!’

Vissenbossen, kroos en libellen
In iedere aflevering staat een dier of waterplant centraal. Zo gaat de eerste aflevering over de Amerikaanse rivierkreeft die we steeds vaker zien in Nederland. Wat is dit voor kreeft, hoe gedraagt hij zich en is het een gevaar? Er is een aflevering over zwemwater, over de bijzondere zoetwatermosselen en zelfs over eendjes voeren, want wat betekent dát eigenlijk voor het water in de sloot? In andere afleveringen staan weer onderwerpen centraal als de libellen, zogenaamde ‘vissenbossen’ waar vissen zich in kunnen verschuilen en kroos.

Kijk op Omroep West
Bekijk alle afleveringen vanaf maandag 4 november om 17.26 uur op Omroep West. Tot half januari wordt er iedere maandag en woensdag een nieuwe video uitgezonden. De afleveringen worden ieder uur herhaald tot de volgende dag rond half 6.

YouTube
Alle afleveringen zijn online te bekijken op het YouTube kanaal van Ernst’s OnderWaterWereld

Vragen?
Heb je een vraag aan Ernst? Wil je nóg meer weten over de wereld van (water)planten en (water)dieren?

Op Facebook, Twitter en Instagram kun je hem volgen en vragen stellen.

 

Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:
Vraag: Wat is 4 + 4 ?
Je antwoord:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alles rondom Delfland.

Eerdere nieuwsbrieven van Delfland