Waternatuur in de stadsgracht

Delfland is in samenwerking met de gemeente Delft een proef begonnen voor de aanleg van waternatuur in de stadsgracht.

n de Spoorsingelgracht, de gracht tussen de Phoenixstraat en de Spoorsingel, is een proef begonnen voor waternatuur in de stadsgracht. Met deze proef willen we de ecologische waterkwaliteit verbeteren en zien welke waterplanten goed aanslaan. Bureau Waardenburg heeft een proefopstelling geplaatst. De opstelling bestaat uit biologisch afbreekbare BESE-elements® gemaakt van aardappelzetmeel. Het is de bedoeling dat planten en onderwaterleven zich hier gaan vestigen.

Een deel van de opstelling ziet eruit als een kooi. Hier is de opstelling beschermd met kippengaas om te zien wat de invloed is van vogelvraat op plantengroei. Ook kunnen we hierdoor beter zien hoeveel ongewenst drijvend afval invloed heeft op groei van de planten.

De planning is dat de kooi tot de lente van 2020 blijft liggen. Samen met bewoners houden we de ontwikkelingen in de gaten. Met de uitkomst van deze proef gaan we kijken of we ook op andere locaties en op grotere schaal waternatuur kunnen aanleggen.

Neem voor meer informatie contact op met het Klantcontactcentrum, bereikbaar via telnr. 015-260 8108 of via  loket@hhdelfland.nl  

Update juli 2019: