Vanaf een plek pompen

We kunnen op honderden plekken in het gebied de waterstand zien. Vanaf één plek zorgen we met een computer voor het juiste waterpeil. Dit doen we in de Centrale Regelkamer in Delft. Daar gebruiken we o.a. stuwen, 200 polder- en 6 boezemgemalen bij. Met een druk op de knop kunnen we bepalen hoe hard zo’n gemaal pompt.

Het weer speelt een belangrijke rol in ons werk. De Centrale Regelkamer staat 24 uur per dag in contact met Meteogroup. Zo weten we tijdig wanneer er hevige regen op komst is. Wij zetten dan de gemalen alvast aan.

Veel gaat automatisch. Toch maken onze medewerkers dagelijks een ronde door de polders waarbij ze o.a. vuil weg halen en het peil controleren. Bij klachten (melding via meldpunt) worden zij op pad gestuurd. Ze halen bijvoorbeeld afval in het water weg. Anders komt het in de pompen van het gemaal terecht. Soms is ergens het waterpeil te laag of te hoog. Er gaat dan iemand kijken wat er aan de hand is.

Vraag: Wat is 10 + 4 ?
Je antwoord:

Hardonk

Was de oppas zaterdag vrij? Na een kwartier liep t water plotseling wel als een gek de putten in. Graag uw reactie. Oosthavenkade stond blank en alles liep achter 46a en zo de kelder in